wat als je het allemaal niet meer weet?

Wat als je het allemaal niet meer weet?

Tjaa… we gaan ervan uit dat je in goede gezondheid blijft. Maar wat als dat niet zo is. Wie behartigt je belangen wanneer je dat zelf niet meer kunt? Dat leg je vast in een levenstestament.

Waarom is een levenstestament nuttig?

Met een levenstestament behoudt je de regie over je eigen leven, zelfs wanneer je  wilsonbekwaam wordt. We kunnen hierin precies vastleggen wat bijvoorbeeld je wensen zijn op het gebied van persoonlijke verzorging, verpleging, medische behandelingen en financiële zaken. Zo weet je zeker dat er gehandeld wordt zoals je dat zelf bedacht hebt. En dat kan jouw én je dierbaren veel rust geven.

Tips voor het opstellen van een levenstestament

Denk goed na over wie je aanwijst als vertegenwoordiger. Dit moet iemand zijn die je volledig vertrouwt en die jouw wensen zal respecteren.

Wees zo specifiek mogelijk in het vastleggen van de wensen. Hoe duidelijker, hoe beter de vertegenwoordiger in staat zal zijn om in jouw belang te handelen.

Bespreek alle wensen ook met je naasten en de persoon die als vertegenwoordiger aangewezen wordt. Zo kan iedereen rekening houden met je wensen.

Vragen?

Je gaat niet over één nacht ijs. En wij ook niet, dus kom gerust eens langs om hierover van gedachten te wisselen en advies in te winnen.

Andere onderwerpen

Bezittingen nalaten met emotionele waarde?

15 mei 2024

Bezittingen nalaten met emotionele waarde?

Voor het nalaten van specifieke spullen of geldbedragen aan een bepaalde persoon, is het verstandig om een legaat op te laten nemen in het testament.

Lees meer

erfenis zonder testament?

30 april 2024

Geen testament, wel iets na te laten?

Niet iedereen heeft een testament. Dat is ook niet altijd nodig. Maar hoe wordt de erfenis eigenlijk verdeeld wanneer er geen testament is? De Nederlandse regels zijn daarover best duidelijk.

Lees meer