waarom?

Huis kopen?

Wanneer je een huis of een perceel koopt, is de notaris onmisbaar. De notaris zorgt ervoor dat alles volgens de wet verloopt. Zonder tussenkomst van een notaris is het simpelweg niet mogelijk om een woning aan te kopen. Zo stelt de notaris de leveringsakte op en de eventuele hypotheekakte. Ook zaken zoals de inschrijving bij het Kadaster en de financiële afwikkeling kunnen niet zonder een notaris.

De notaris zorgt ervoor dat het koopproces soepel verloopt en dat jouw belangen als koper worden behartigd. Normaal gesproken bepaal je als koper zelf welk notariskantoor je bijstaat. In sommige gevallen, zoals bij nieuwbouwprojecten, kan het logischer zijn dat de verkoper de notaris kiest. Je hoeft hier echter niet mee akkoord te gaan.

Belangrijke notariële akten

Bij het kopen van een woning kom je verschillende notariële akten tegen:

  • Akte van levering: deze wordt opgemaakt bij de overdracht van onroerende zaken en geregistreerd bij het Kadaster.
  • Hypotheekakte: hierin worden alle hypotheekafspraken tussen jou en de financieringsinstelling vastgelegd. Deze akte wordt opgenomen in het hypotheekregister. En in de wet is geregeld dat deze akte bij een notaris dient te passeren.

Maak vandaag nog een afspraak

Wil je je juridische zaken goed regelen en met een gerust hart de toekomst tegemoet gaan? Maak dan vandaag nog een afspraak met een van onze notarissen. Wij staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen. We nemen  de tijd voor je en zoeken naar oplossingen die passen bij jouw of jullie specifieke situatie. Met onze persoonlijke en professionele aanpak ben je verzekerd van de beste service.

Maak een afspraak